sâmbătă, 19 august 2017

Capitala Finlandei este un loc minunat pentru un city break

La fel ca multe alte mari orase europene si Helsinki, capitala Finlandei, este vizitat de turisti din toate colturile lumii. Acesta a fost fondat pe malurile Golfului Finlandei la mijlocul secolului al 16-lea, iar astazi adaposteste peste 1.5 milioane de locuitori. De asemenea, pentru ca tara a facut parte candva din imperiul rus, arhitectura este inspirata din cultura acestora, iar totul se intinde de-a lungul a 315 insule si o peninsula, astfel ca peisajele nu vor dezamagi pe cei care aleg bilete avion Helsinki.

Suomenlinna


Chiar daca fortareata se afla pe teritoriu finlandez, aceasta a fost ridicata de catre suedezi la mijlocul secolului al 18-lea ca o forma de protectie impotriva invadatorilor rusi, insa nu a avut foart mult succes. La un moment dat de-a lungul istoriei aceasta a servit drept baza navala si aici au fost construite vase de lupta. Suomenlinna mai este cunoscut sub numele de Castelul Finlandei si este accesibil doar cu ferryboatul din Helsinki, fiind deschis in tot cursul anului pentru vizitatori.

Catedrala Helsinki



Aceasta se remarca prin albul sau si este impresionanta atunci cand cerul e albastru. Biserica reprezinta opera arhitectului care a pregatit si Piata Senatului si a fost cunoscuta initial sub numele de Sf. Nicolae, dupa tarul rus, insa numele a fost schimbat dupa ce Finlanda si-a castigat independenta in fata Rusiei in 1917. Aceasta catedrala luterana neoclasica aduce aminte de cladirile Greciei antice si a fost ridicata in anul 1830.

Catedrala Uspenski




Catedrala onoreaza moartea Sf. Maria si se impune in peninsula Katajonokka de unde vegheaza capitala finlandeza. Aceasta a fost construita din caramida rosie, are cupole aurii si 13 domuri rotunde, care ii reprezinta pe Iisus si cei 12 Apostoli, fiind cea mai mare biserica ortodoxa din estul Europei. In plus, aceasta a fost ridicata in anii 1860 si a fost modelata dupa una din secolul al 16-lea din apropiere de Moscova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu